keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Christmas, Best Time Of The Year


Oi joulu. Vuoden paras aika! Kaupungit täyttyvät jouluisista valoista ja koristeista. Joululaulut soivat kaupoissa ja kauppakeskuksissa. Joka puolella mainostetaan joululahjaideoita; perus aamutakkeja, yöasuja, pörröisiä tossuja, velourasuja, alusvaatesettejä, hajuvesi&vartalovoide-paketteja ja niin edelleen.. Voi tuntea joulun ja lahjojen keksimisen/ostamisen tuoman kiireen ihmisissä. Kaupat tulvivat asiakkaita, jotka kantavat kasapäin tavaraa miettien ottaisiko punaiset vai valkoiset pörröhousut tyttärelleen? Vaiko sittenkin sen hiustenhoitosetin, jollaista hän saattaisi tarvita ja mikä oli vielä kaiken lisäksi hyvällä settihinnalla edullisempi kuin erikseen ostettaessa?
Lapset hihkuvat onnesta nähdessään joulukoristeita, joissa esiintyvät itse Joulupukki tonttuineen. Petteri Punakuono ja muita jouluisia hahmoja. Huudahdellaan kun nähdään joku postissa tulleesta lelukuvastosta löytynyt tuote, jonka niin kovasti toivoisi saavansa jouluaattona paketissa Korvatunturilta. On ihanaa nähdä miten joulu tuo onnea ja iloa ihmisiin. Toisaalta osa ihmisistä näyttää entistä kärttyisimmiltä ja tympiintyneemmiltä.. No eihän joulu ole kaikkia varten..

Itse rakastan joulua! Rakastan niitä jokaikistä 24 aamua ennen aattoa.. Kun jännityksellä avataan joulukalenterin luukku, yksi kerrallaan, 24. päivään saakka. Ja sitten se pitkä odotus on ohi. Mutta jouluhan jatkuu vielä pari päivää aaton jälkeenkin. Rakastan niitä hetkiä, jotka olen jouluisin viettänyt perheeni kanssa. Koko perhe sohvalla olohuoneessa, takkatulen ääressä istuskellen.. Rauhallista musiikkia kuunnellen.. Joulukoristeiden esiin kaivamista varastosta ja koko kodin niillä koristelemista.. Joulukuusen koristelua, ja sen jälkeen mahtavan kuusen ihailua! Kuusen alle ilmestyvien lahjojen tutkiskelua ja etsimistä, josko siellä olisi itselle tullut paketti.  Jouluruokien yhdessä kokkaaminen.. Joulupuuron, pipareiden, torttujen, kinkun ja laatikoiden sekainen tuoksu.. Ahh! Kyllä joulu on vain niin ihanaa aikaa, joka tulisi viettää perheen kanssa kotona!

Joulu on itselle ainakin muodostunut perheen keskeiseksi juhlaksi. Jolloin vietetään laatuaikaa rakkaimpiensa kanssa. Annetaan lahjoja, jotka kertovat heille kuinka tärkeitä he ovat minulle. Ja vain ollaan. Ei ole kiire minnekään. Saa rauhassa nauttia, ottaa rennosti! Ainoa aika vuodesta jonka voi pyhittää vain ja ainoastaan perheelle ja itselleen. Ei tarvitse stressata huomisesta, sillä sieltä se tulee niinkuin jokaikinen päivä.. Jouluna sen vain antaa odotella siellä jossain!

Vielä olisi pari asiaa itselläkin hoidettavana ennen aattoa! Muutamia (erittäin monia) lahjoja vielä ostamatta. Oikeastaan suurin kiire tulee niiden toimittamisen kanssa, sillä haluaisin toimittaa jokaisen henkilökohtaisesti kyseisille henkilöille.. No eiköhän kaikki selviä sitten juuri ajallaan. Joulukortteja haluaisin myös lähettää muutamille läheisimmille sukulaisille! Jotenkin perheemme aina myöhästyy korttien oston ja lähettämisen kanssa, nyt kun asun omillani ajattelin kerrankin olla sen asian suhteen ajoissa! :) On mukavaa yllättää sukulaisia ja ystäviä kortilla tai pienellä kirjekuoreen mahtuvalla lahjalla juuri jouluksi! Osoittaa heille, että ovat mielessäsi ja vielä muistat heidän olemassa olonsa!

Mikä on teidän mielestänne parasta joulussa? Miten te koette joulun ajan olevan paras viettää? Kertokaa ihmeessä mielipiteitänne, kuulisin niitä mielelläni! :)

Ihanaa joulun odotusta kaikille! Nauttikaa täysin sydämin, sillä onhan joulu vain kerran vuodessa!! Pidetään kaikki peukkuja yhdessä, että tänä vuonna saataisiin ihana valkea joulu!! Nyt aion heittäytyä sohvalle mukavaan asentoon, laittaa tusinan kynttilöitä palamaan ja jouluballadit taustalle soimaan! Vielä yksi asia! Muistakaa olla kilttejä nämä 21. päivää aattoon asti, sillä Joulupukin salaiset agentit, tontut ovat valppaina! Emmehän halua joutua tuhmien listalle ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti