keskiviikko 17. joulukuuta 2014

HOMEWORKOUT


Päätin tänään. Päätin, että lähden lenkille. Katselin Netflixistä pari jaksoa The Vampire Diaries -sarjaa töistä kotiin saavuttuani. Oli niin ihanaa vain köllötellä pitkän työpäivän jälkeen pehmeällä sohvalla ( jos istahtaisitte sohvallemme tietäisitte, että sen uumeniin uppoaa kuin juoksuhiekkaan). Olin aivan loppu. Töissä viimeiset tunnit menivät hieman säheltämällä, kun alkoi olla voimat täysin loppu, ja ehkä vähän liikaa kahviakin tullut nautittua tänään.. Kahvi saa mut aivan liian energiseksi (no _vasta_ toisen kupillisen jälkeen..) Tuntuu että kädet alkavat täristä, ja on vain todella paljon energiaa, jota ei saa kulutettua.. Sitten rupeaa tekemään töitä pikakelauksella ja siitä ei seuraa kuin tavaroiden tiputtelua ja itsensä kolhimista.. Onko kellään muulla samanlaisia kokemuksia? Että kahvia ei pysty juomaan kuin sen yhden kupillisen päivässä? Toisaalta hyvähän se on, ei se kahvi ole mitään terveellistä litra tolkulla litkittynä.. Suomalaiset.. Meillä on kyllä ihmeellisiä tottumuksia täällä Suomessa..

Ja jos nyt tosiaan palattaisiin alkuun, siihen lenkille lähtöön.. No puin lenkkivaatteet päälle; lämpökerraston, toiset housut, takin, pipon ja hanskat.. Sitten jotain tapahtui.. Tuli hiki, alkoi ahdistaa ja tajusin kellon olevan jo niin paljon, että en ehtisi juosta kovinkaan paljoa (toisin sanoen motivaatio oli pahasti hukassa).. Päivän rutiineihin kuuluu mennä jo kahdeksalta tai viimeistään yhdeksältä nukkumaan, jotta jaksan nousta aamulla töihin.. Tästä johtuen en lähtenyt lenkille.. MUTTA tein treenin kotona.. Musta on jotenkin niin ihanan helppoa tehdä joku treeni ihan vain omassa olohuoneessa.. Ja kotona voi saada todella tehokkaitakin treenejä aikaiseksi! Ihan perus lihaskuntoliikkeitä on helppo tehdä matolla ja hieman soveltaa niitä, ettei tule aina tehtyä samaa tylsää istumaannousuliikettä..

Se on helppoa, laittaa vain omat suosikkivoimabiisit soimaan kaiuttimista ja alkaa tekemään musiikin tahdissa sitä liikettä, mikä mieleen tulee ensimmäisenä! Sitten vain tekee joko esimerkiksi samaa liikettä, hieman eri tavoin, koko biisin ajan.. Tai sitten tekee yhtä liikettä alkusäkeistön ajan ja kun kertosäe alkaa, tehdään eri liikettä!! Vain mielikuvitus on rajana! Dippi on helppo tehdä penkin tai esimerkiksi matalan pöydän reunalla käsiä pitäen.. Perus kyykkyä voi soveltaa vaihtamalla jalkojen etäisyyttä toisistaan ja tekemällä esimerkiksi joustoja musiikin tahdissa! Sama punnerruksissa.. Kyllä melkein jo tunsi kuinka rasva alkoi palamaan, sieltä missä sitä ei haluaisi olevan!

Tässä mun tän päiväisen treenin voimabiisit, jotka löytyivät Spotifyssä valmiina olevalta Pump up songs- soittolistalta! Jo ihan muutamien biisien ajan tehokkaasti liikkeitä kokoajan tehden saa erinomaisen treenin aikaiseksi, ihan vain siellä kotona!

1.  The Chemical Brothers - Galvanize

2. Wiz Khalifa - Ass Drop ( ihan paras kyykkäämiseen!!! )

3. P!nk - So what

4. Kanye West - POWER

5. Pvris - Ghosts


2 kommenttia:

  1. Mä oon myös viime aikoina "joutunut" turvautumaan kotitreeneihin ihan ajam puutteen vuoksi, mutta niinkuin sanoit kotitreenilläki voi saada toooosi hyvän tuntuman :) välillä kun alkaa reenit tuntua puurolta niin kattelen youtubesta uusia kotitreeniliikkeitä, sieltä löytyy niin paljon erilaisia variaatioita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Youtubesta löytyy kyllä kivoja treenivideoita, oon kans tehny samaa! Jos sulla on jotain kivoja treenivinkkejä nii kerro ihmeessä ;)

      Poista