lauantai 29. marraskuuta 2014

Proteiinipannarit & Porkkana Raakakakku


Täytyy sanoa, että en millään jaksanut enää alkaa kirjoittamaan proteiinipannukakkujen ohjetta, niinkuin toissapäivänä lupasin. Joten nyt vasta saan sen tänne blogiin. 

Olen tehnyt monenlaisia erilaisia proteiinipannareita ja niistä tämä resepti on ollut parhain omasta mielestäni. Normaaliin yhdestä banaanista ja kolmesta kananmunasta tehtyyn "taikinaan", sekoitin lisäksi kookoshiutaleita sekaan. Namskis! Elikkä ohje on niin helppo, muussaa yhden ison banaanin, sekoittaa joukkoon kolme kananmunaa (itse laitoin kaksi kokonaista ja yhdestä vain valkuaisen) ja sekaan kourallinen kookoshiutaleita. Sekoittaa tasaiseksi seokseksi ja sitten vaan paistaa kookosöljyssä pannulla! 

Söin pannarit kiivin, mansikoiden ja hunajan kera. Tuli todella hyvää :P



Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä raakakakkua porkkanasta. Tein kakun heti aamusta, sillä poikaystävän perhe tuli myöhäisille tuparikakkukahveille! Jännitti hieman miten onnistuisin, mutta ensimmäiseksi kokeiluksi tuli siitä tosi hyvää. Oon innostunut aika paljon kaikista superfoodeista ja haluaisin jatkossakin testailla erilaisia raakakakkuja ja muita raakaruokia! 

Porkkana Raakakakun ohje:

Pohja:
6kpl porkkanaa
400g taateleita
250g cashew pähkinöitä
puolikkaan sitruunan mehu
2tl kanelia
2tl kardemummaa
1tl raastettua inkivääriä

Kuorrute:
rasia Philadelphia tuorejuustoa
puolikkaan sitruunan mehu
2rkl kookosöljyä
1tl vanilja-aromia

Voit joko raastaa tai laittaa porkkanat kuorimisen jälkeen blenderiin. Poista taateleista kivet ja soseuta ne. Cashewpähkinöistä tehdään myös rouhetta blenderissä. Sekoita aineet keskenään kulhossa ja lisää mausteet. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle pala leivinpaperia, jotta se olisi helpompi siirtää tarjoiluastialle. Levitä taikina 24cm halkaisijan irtopohjavuokaan tasaisesti.

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä kakun päälle. Sen jälkeen kakku on hyvä pitää hetken aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua! Nauti! Itse raastoin vielä kuorutteen päälle sitruunan sekä appelsiinin kuorta koristeeksi. (Normaalisti raakakakuissa kuorrute tehdään cashewpähkinöistä, vedestä, sitruunamehusta, kookosöljystä, mutta itse kiireen takia jouduin käyttämään nopeampaa tuorejuusto vaihtoehtoa!)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti