maanantai 8. kesäkuuta 2015

Super tehokas porrastreeni

Käytiin viime viikolla ystäväni Ninnun ja Roosan kanssa tekemässä super super tehokas porrastreeni (jonka Ninnu oli meille suunnitellut)! Huh, kyllä pääsivät jalat tekemään tosissaan töitä. All you need is motivation and stairs. Tehtiin treeni siis Lahden urheilukeskuksessa, jossa on erinomaisia portaita tällaisia treenejä varten.

Alkuun tietysti hyvät alkuverryttelyt, jotta saadaan lihakset lämpimiksi ( varsinkin jalat ). Me hölkkäiltiin ja tehtiin erilaisia liikkeitä; x-hyppyjä, askelkyykkyjä ja niin edelleen. Nopeat venyttelyt ja eikun portaisiin.

1. kierros

Kävele portaat ylös astuen joka askelmalle. Riippuen portaiden pituudesta tee joko yhden kerran tai kahdesti. Kävele takaisin alas.
Kävele portaat takaisin ylös joka toiselle askelmalle astuen. Toista tämäkin 1-2 kertaa. Ja vielä
kävellen ylös joka kolmannelle askelmalle astuen. Ja tämäkin 1-2 kertaa.

Palauttele n. 1 min.

2. kierros

Toistetaan 1. kierros, mutta juosten. Elikkä 1-2x portaat ylös astuen joka askelmalle. Ja kävellen takaisin alas. Ja tämän jälkeen joka toiselle astuen 1-2 kertaa sekä joka kolmannelle astuen, aina kävelypalautuksella. 

Kierroksen jälkeen palauttele n. 1 min.

3. kierros

Tämä onkin jo hieman haastavampi kierros. Sama kaava toistuu niinkuin aiemmillakin kierroksilla. Eli ensin yhdellä jalalla kinkaten, joka askelmalle astuen 1-2 kierrosta. Sen jälkeen toisella jalalla sama setti. Sitten kinkaten joka toiselle askelmalle 1-2 kertaa peräkkäin kummallekin jalalle. Ja vielä joka kolmannelle askelmalle kummallakin jalalla 1-2 kierrosta.

Palautellaan taas n. 1 min.

4. kierros

Jos teit treenin kaverin kanssa niin tällä kierroksella otat hänet reppuselkään ja portaat ylös miten haluaa. Meistä osa meni joka toiselle astuen, osa joka askelmalle astuen, kävellen tai juosten. Jos puhtia riittää treenin lopussa vielä tarpeeksi voi jopa yrittää joka kolmannelle astuen tai yhdellä jalalla kinkkaamista.

Loppuun tietysti hyvät loppuverryttelyt ja venyttelyt!!

Hyviä treenihetkiä! ;)

-Melanie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti