torstai 18. joulukuuta 2014

Pinaatti-Feta-Lasagne

Oon innostunut kokeilemaan paljon erilaisia uusia reseptejä ja terveellisiä ruokia. Niin paljon, että voisin melkein jo perustaa oman ruokablogin kaikille ohjeille.. Tällä kertaa testauksessa olivat pinaattilasagnelevyt. Ne kuullostivat kivoilta, joten miksi en lähtisi kokeilemaan millaista lasagnea niillä saisi aikaan!

Feta-Pinaatti-Lasagne

Kastike:

1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika (halutessasi voit myös käyttää muun värisiä)
pari kourallista kirsikkatomaatteja
1 rs pinaattia (n.70-100g)
1 punasipuli
valkosipulia oman maun mukaan
1 prk tomaattimurskaa
chiliä
ruususuolaa
pippuria
noin 150g fetajuustoa, tai oman maun mukaan

Juustokastike:

50 g voita
3/4 dl vehnäjauhoja (itse käytin gluteenittomia maissijauhoja)
8 dl maitoa ( käytin sen sijaan makeuttamatonta Alpron mantelijuomaa)
suolaa
pippuria
2 dl juustoraastetta

Hienonna punasipuli ja valkosipuli. Raasta kesäkurpitsa, pilko paprika pienehköiksi paloiksi, puolita kirsikkatomaatit.. Kuullota ensin sipuleita pannulla tilkassa öljyä.. Kun ne ovat kullanruskeita lisää joukkoon kesäkurpitsa, paprikat ja tomaatit. Kääntele hetken aikaa pannulla. Lisää tomaattimurska. Anna kiehahtaa hetken aikaa ja lisää mausteet sekaan ( tässä kannattaa kuunnella omia makuhermoja ja lisätä niitä sen verran kuin haluaa, itse pidän melko mausteisesta ruuasta, joten laitoin chiliä reilummin.) Lisää viimeisenä joukkoon pinaatti ja sekoita hyvin!

Valmista juustokastike sulattamalla voi kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Maito kannattaa lisätä joukkoon pienissä erissä, samalla hyvin sekoittaen. Mausta ja lisää viimeisenä joukkoon juustoraaste.

Voitele uunivuoka ja kasaa lasagne. Kaada pohjalle kastiketta ja murustele päälle fetajuustoa. Asettele päälle lasagnelevyjä ja kaada taas kastiketta niiden päälle sekä fetamurskaa. Tämän jälkeen kaada kerros juustokastiketta, jonka päälle lasagnelevyjä. Toista sama seuraavillekin kerroksille. Viimeiseen kerrokseen tulee ainoastaan juustokastiketta sekä juustoraastetta, jos sitä itse siihen haluaa (mulla kävi kuitenkin niin, että viimeiseen kerrokseen jäi kesäkurpitsa-kastiketta, joten käytettiin se vielä siihen.) Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolisen tuntia. Ja eikun herkuttelemaan! 

Mun makuun tuli lasagnesta todella hyvää! Makuahan saa muutettua mausteilla, käyttämällä keltaista paprikaa punaisen sijaan, miniluumutomaatteja/tomaatteja kirsikkatomaattien sijaan ja niin edelleen. Kannattaa aina käyttää itselle mieluisia raaka-aineita ja tehdä ruoasta juuri sellainen, mistä oma maha tykkää! :) Ja uusia makukokemuksiakin on ihana saada, menemällä hieman mukavuusalueiden ulkopuolelle ;)

Ihanaa loppuviikkoa kaikille xx


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti