keskiviikko 28. tammikuuta 2015

On Ramp Day 5


Taas jännitti ihan hullusti ennen tuntia! Mistä ihmeestä se johtuu? Oli kuitenkin jo viides tunti, joten luulisi jännityksen laantuneen sen ensimmäisen tai toisen tunnin jälkeen. No kai siitä saa vähän ekstra adrenaliinia, kun pikkasen jännittää. Tämä treeni olikin hieman erilainen aiempiin nähden, yleensä on tehty AMRAP (= as many rounds as possible) tietyssä ajassa TAI tietty määrä liikkeitä, toistoja ja kierroksia aikaa ottaen pyrkien tietysti mahdollisimman nopeaan suoritukseen (oman kunnon rajoissa;) ). Tällä kertaa laskettiin toistojen määrää. Oli kolme eri liikettä, jokaista toistettiin minuutin ajan putkeen laskien samalla yhteen toistot. Kolmen liikkeen jälkeen oli minuutti palautusta ja tämä rundi tehtiin kolme kertaa.

Aluksi tehtiin tietysti lämmittelyt; perus soutamista ja medball cleanejä (=rinnalleveto kuntopallolla). Tämän jälkeen tehtiin taitoharjoitus,  ensin käytiin läpi mitä tarkoittavat kuppi ja kaari. Sen jälkeen lähdettiin niiden harjoittelun myötä tekemään kipping (=leuanvetotangossa vuoronperään tehden kuppi ja kaari) ja KTE (=knees to elbows) eli edellinen liike, johon lisätään vielä polvien nosto kyynerpäihin.
Täytyy sanoa, että vaatii kyllä paljon keskittymistä ja keskivartalon lihasten hallintaa, jotta liikkeissä onnistuu! Harjoittelun ja muutamien valmentajien vinkkien jälkeen alkoi kipping sujua ihan ok, kun aluksi tuntui että heiluin vain jäykkänä edestakaisin tangossa, enkä millään saanut keskivartaloa pidettyä aisoissa. KTE:ssä on vielä parantamisen varaa, pitää vain saada tuo kippaus menemään ihan nappiin ja siitä sitten polvia ylöspäin! Noo mutta nyt ainakin tiedän miten ne käytännössä tapahtuvat ja on helpompi käydä itsenäisesti harjoittelemassa lisää :P

Lopuksi tehtiin normaaliin tapaan metcon (=metabolic conditioning) -harjoitus. Teimme siis 3 kierrosta seuraavia liikkeitä, jokaista minuutin toistaen ja samalla toistoja laskien: 
AMSU (=abmat sit up)
Burpee
Soutu ( soudussa laskettiin toistojen sijaan kaloreiden määrää). 

Näiden kolmen liikkeen jälkeen minuutti palautusta ja sama uudestaan, yhteensä kolmeen kertaan.

Huhhuh, olihan taas rankkaa! Varsinkin kun oon vähän sellanen, että treenatessa laitan kaiken likoon ja teen ehkä vähän liiankin täysillä. Treenien jälkeen on meinannut jo muutamaan otteeseen oksennus, ja ehkä jopa itkukin, tulla, hehheee.  Toisaalta laji on sen takia juuri hyvä omalla kohdalla, koska siinä tosiaan pääsee antamaan itsestään kaiken mitä irti lähtee! Niinkuin Instagramiin lisäämässäni kuvassa mainitsin, oon ihan rakastunut tähän lajiin ja nää treenit on antaneet vaan lisää intoa yrittää kovemmin ja treenata lisää! Kyllä tästä vielä kehitytään ja paljon jos se musta on kiinni!!!
Ja niin, tällainen treeni oli tosiaan eilen ja olkapäät ja selkä siitä pienoisessa jumissa pitäis tänään mennä uudestaan, APUA. Meidän ryhmällä kyseinen tunti on vasta perjantaina, mutta itse en silloin pääse joten täytyy käydä korvaamassa se jo tänään! Toivotaan ettei ne oo suunnitellut mitään liian rankkaa meille ;)

P.s. Oli muuten ensimmäistä kertaa kompressiosäärystimet testauksessa, ja ainakin näin ekan kerran jälkeen jäi tosi positiivinen vaikutus! Mulla on penikat hieman olleet kipeinä taas vaihteeksi ( jo yleisurheiluajoilta asti ollut vaiva) ja näiden ansiosta ei tuntunut pahalta treeneissä ollenkaan, ei sattunut penikoihin yhtään! Poikaystävä tokas, ettei se ymmärrä miksi tollaset piti ostaa ja mitä ne muka hyödyttää, mutta kyllä mä sanon että toimii! Ehkä mä vaan uskon niiden toimivan ja siksi ei penikoissa tuntunut kipu tai sitten ne vaan yksinkertaisesti toimivat niinkuin pitääkin! Who knows? :D

"jos tässä hetken vaan makais niin tää paha olo varmaan lähtee"
Ihanaa viikon keskimmäistä päivää kaikille näin treenipostauksen myötä! xx

2 kommenttia:

  1. Ei vitsi, kuulostaa niin hyvältä! Kiva että oot löytänyt taas mieluisen jutun, antaa varmasti paljon piristystä arkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiinpä hihii, oon kyllä niin onnellinen ku löyty just itelle sopiva laji, kerrankin!! :) Kyllä tuntuu että on paljon virkeempi ja ilosempi treenaamisen myötä! Ei oo tarvinnut kahviakaan juua, kun on jo treenillä, hyvillä yöunilla ja säännöllisellä ruokarytmillä saanu energiaa vaikka muille jakaa ;D

      Poista