perjantai 16. tammikuuta 2015

CrossFit OnRamp


Tiistaina alkoi jo aiemmin paljon hehkuttamani crossfit onramp-kurssi (JA PAHOITTELUT ETTÄ VASTA TÄNÄÄN SAIN KIRJOITETTUA SIITÄ LUPAUKSISTA HUOLIMATTA!) Jo muutamaa päivää ennen ensimmäistä tuntia mulla oli perhosia mahassa ja hullu jännitys siitä, mitä tunnilla käytäisiin läpi. Tuli pari yötä nukuttuakin huonosti, kun olin niin innoissani kurssin alkamisesta!  Olin todella kikseissä tunnille mennessä, ja vielä sata kertaa innostuneempi sen päättyessä!

Aluksi tehtiin tietysti alkulämpät. Ryhmä jaettiin kahtia, toiset tekivät 15 vatsaa; jalkapohjat yhdessä, polvet sivuille osoittaen ja käsillä lattiaa koskien edessä ja takana. Samanaikaisesti puolet soutivat ja molempia tehtiin kolme kierrosta. Käytiin vähän kyykky- ja punnerrustekniikoita läpi ja miten ne oikeaoppisesti tehdään. Vielä hyvät venyttelyt päälle ja sitten käytiinkin WODin liikkeet läpi. Edessä oli 500m soutu, 40 ilmakyykkyä, 30 vatsaa, 20 punnerrusta (niin että alas mentäessä jalat pysyvät normi punnerrusasennossa, mutta vatsa lasketaan lattiaa vasten ja samalla nostetaan kädet n 5cm lattian pinnasta ja takaisin ylös, jos liikkeelle joku oma nimitys niin en tosiaan tiedä sitä :D ) sekä 10 leukaa. Huhhuh! Siinä vasta alkoikin jännittämään!! Tavoitteeksi valmentajat sanoivat 10 minuuttia. Sydän hakkasi tuhatta ja sataa kun lähtölaskenta alkoi.. 3...2.....1... Ja sitten soudettiin, kuin olisi ollut merihädässä hahaha. Alku sujui todella hyvin, kyykyt menivät sutjakkaasti, kun niitä on tullut muutenkin tehtyä omissa kotitreeneissä. Punnerruksiin siirryttäessä alkoi maitohapot pikkuhiljaa tulemaan. Syke oli niin hemmetin korkealla ja muutenkin alkoi olla puhki, kun yritti tehdä liikkeitä niin vauhdikkaasti kuin pystyi! Ja leukoihin se sitten meni.. Sainkohan 4 vai 5 leukaa (kuminauhan avustuksella) putkeen ja sitten ei vain millään päässyt ylös asti. Laskeuduin hetkeksi ja yritin uudestaan.. Yksi lisää.. Vielä oli 4 saatava.. Se oli yhtä tuskaa. Vaikka kuinka yritin en vain meinannut saada loppuja leukoja.. Jalat tärisivät niin paljon, hyvä etten kaadunnut kun lepäsin hetken aikaa.. No pienellä avustuksella saatiin kaksi viimeistä leukaa tehtyä ja ajaksi tuli 6:52!! Oon tyytyväinen vaikka kovasti ärsyttää, miten heikot käsivoimat mulla on. On aina ollut. Hiihtoa harrastaessakin käsivoimien heikkous koitui kohtaloksi. Mutta tässä tapauksessa se antoi vain lisää tahtoa ja motivaatiota treenata lisää ja paljon! Haluan vaan kehittyä niin paljon paremmaksi!! Mä oon kyllä hurahtanut tähän lajiin ihan totaalisesti ja aionkin laittaa itselleni jotain tavoitteita tälle vuodelle. Loppuvuodesta sitten katsotaan miten paljon kehitystä tullut ja miten moni tavoitteista on onnistunut!!

Eilen päätettiin Annin kanssa mennä ensimmäistä kertaa tekniikka-tunnille. Oltiin vähän pihalla aluksi. Muut olivat selkeästi käyneet useamminkin kyseisillä tunneilla, mutta anlkukankeuden jälkeen alkoi sujumaan paremmin. Tunnillä käytiin rinnallevedon tekniikkaa läpi. Ounouuu. Itse en oo hirveästi rinnalle vetoja koskaan tehnyt, varsinkin kun mun ranne on vähän vaivaillut. Kesällä etukyykkyjäkään en onnistunut tekemään kun toi oikea ranne alkaa vaivaamaan... Onneksi siihenkin löytyi nyt pieni kikka, minkä avulla se ei satu laisinkaan! Oli siis hyvä mennä tunnille, vaikka aluksi oli vähän tyhmä olo, kun ei tiennyt edes missä tangot tai painot olivat. Muita seuraten ne sitten tietysti löytyivät! Tunnin jälkeen jäi ärsyttämään miten huono olin, mutta eihän sitä koskaan opi ellei harjoittele! Nyt pitää vain treenata paljon lisää ja tehdä toistoja.. Kyllä mä vielä saan rinnalle vedot tehtyä oikealla tekniikalla!!! That's a promise!!!

Nyt pitää lähteä kiireen vilkkaa töihin, pitkästä aikaa iltavuoroon!! Oikein ihanaa viikonloppua kaikille xoxo

Lots of love, Mel


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti