torstai 6. marraskuuta 2014

Tee-Se-Itse Ihonhoitotuotteet

Mulla tuppaa näin syksyn tuomien kylmien ilmojen myötä kuivumaan iho melko paljon. Varsinkin naamasta. Muualtakin kehosta tuntuu iho olevan huomattavasti kuivempi kuin kesällä. Olen koittanut jo monien vuosien ajan kaikenlaisia keinoja, joilla saisin kosteutettua ihoani paremmin. Tuntuu ettei mikään ole oikein tehonnut. Olen rasvannut päivittäin ihoa; aamuisin ja iltaisin. Vaihtanut rasvoja tuotteesta toiseen. Juonut valtavat määrät vettä, sillä sisäinen kosteutushan on tärkeintä.
Yhdellä parhaista ystävistäni on aina ollut todella pehmeä iho. Siis aivan vauvan ihon tuntuinen. Niin ihanan pehmeä! Kysyin miten hän onnistuu pitämään ihonsa niin pehmeänä ja sileänä. Hän kuulemma rasvaa sen päivittäin. Miksei minulla voi toimia päivittäinen rasvaaminen? Epäreilua.. Tietysti jokaisella on omanlainen keho ja iho, ja siihen tepsivät eri keinot. Tämä kyseinen ystäväni käy kosmetologi-alan koulua, ja hän pitää siis todella hyvää huolta kehostaan. Hän kertoi minulle yksinkertaisen kasvonaamion ohjeen, joka auttaa kosteuttamaan ihoa. Sekoittaa vain hunajaa ja kanelia! So easy! Kiitos Essi hyvistä vinkeistä, olet huippu!!!

Päätin siis kokeilla kyseistä naamiota. Sekoitin kuppiin juoksevaa hunajaa sekä jonkun verran kanelia. Hieroin naamaani ja annoin vaikuttaa noin parisenkymmentä minuuttia. Hieman kipristeli ihoa joistain kohtaa, mutta muuten tuli jotenkin tosi rentoutunut olo näinkin pienestä kotikauneushoidosta. Naamio ei kuulemma sovi herkkäihoisimmille, sillä tosissaan kaneli alkaa pistelemään hieman kasvoilla. Kun se on vaikuttanut sen 15-20min niin sitten vain pestään haalealla vedellä pois. Ja ai että miten ihanan pehmeältä iho tuntuikaan! Jeeeee. Mulla ei ole varmaan ikinä ollut näin pehmoinen iho!! Tätä naamiota aion käyttää jatkossakin! Oon ollut hieman stressaantunut tässä viimeaikoina ( osasyy siihen miksi on tullut kirjoitettua niin vähän tänne :/ ), joten se että ihan vain 20 minuutin ajan sai vain istua, rentoutua ja antaa kasvonaamion vaikuttaa, sai olon niin paljon rentoutuneemmaksi! Suosittelen :)

Elikkä ohjehan on näinkin yksinkertainen:

1 tl kanelia
1 rkl juoksevaa hunajaaHieman innostuin kotikonstein tehtävistä naamioista ja lähdin testailemaan, jos onnistuisin tekemään jonkinlaisen kuorintavoiteen vartalolle. No sekoitin kookosöljyä, käytettyjä kahvinpuruja sekä luonnonjogurttia. Mikä ihana tuoksu siitä tulikaan. Epäilin josko se toimisi, mutta olin kuitenkin lukenut internetin ihmeellisestä maailmasta, että kahvinpurut ovat oiva aine ihon kuorintaan. Kookosöljyn nyt tiesinkin jo olevan todella hyväksi iholle ja kosteuttavan sitä. Luonnonjogurttia lisäsin ihan vain siksi, että sitä sattui jääkaapista löytymään. En siis tiedä onko sillä minkäänlaista vaikutusta ihoon. No sitten vain kevyin pyörivin liikkein iholle hieromaan ja täytyy sano, että JES! Onnistuin. Iho tuntui ja tuoksui niin hyvältä suihkun jälkeen! Ei tarvitse kaupasta ostella kuorintavoiteita, kun parhaan sellaisen pystyy tekemään ihan itse kotona eikä tarvitse enää etsiä epätoivoisesti keinoa ihon kosteuttamiseen ja pehmeänä pitämiseen :) Tietysti jokapäiväistä rasvaamista en ole jättänyt pois! Eikun muutkin testailemaan, ja kertomaan mielipiteitänne sopiiko teidän ihollenne sama! Kuulisin mielelläni mielipiteitä :)

Ohjeet kuorintavoiteeseen:

1 rkl kookosöljyä
1 rkl luonnonjogurttia
1-2 rkl käytettyjä kahvinpuruja 


4 kommenttia:

 1. Toi hunaja kaneli on sika hyvä! Pitäs vaan useemmin sitä laitella, että olisi jotain vaikutusta mun kasvoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on!! mä oon nyt tehny pari kertaa ja aattelin testata miten se toimii iholle jos teen naamion aina 1-2 kertaa vkossa :) Vois joskus pitää sellasen hemmotteluillan et tehtäis yhessä naamioita jne toisillemme!! ois fantsua!!!!!

   Poista
 2. Ei vitsi tää tuli niin hyvään saumaan! Mulla on näin ilmojen kylmetessä ihan älyttömän kuiva kasvojen iho, ei oikeen ees viitti meikata kun tuntuu että kaikki tarttuu inhottavasti niihin kuiviin kohtiin.. Täytyy kokeilla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollain muullakin sama ongelma kun mulla, ärsyttää meikatessa just se kun se tarttuu aina niihin kuiviin kohtii tyhmän näkösesti :D Kantsii tosissaa kokeilla tota naamiota ja testata auttaako yhtään!:) pesemisvaiheessa suosittelen hieromaan naamiota juuri niillä kuivilla alueilla niin se kaneli kuorii ihoa!

   Poista