keskiviikko 26. marraskuuta 2014

ViherSmoothie


Kun sain poikaystävältäni syntymäpäivälahjaksi blenderin, ( olin kuulemma hokenut niin pitkään kuinka tyhmää oli etten pystynyt tekemään smoothieita, että hänen oli ostettava sellainen minulle) olen innostunut tekemään erilaisia smoothieita hyvin paljon. Väli- tai iltapalaksi, keskellä päivää ihan muuten vain.. On ihanaa kokeilla kaikkia eri raaka-aineita ja maistella lopputulosta. Välillä tulee ihan älyttömän maukasta, toisinaan taas jokin ei vaan toimi.. Mutta siinähän niitä oppii tekemään, kun testailee mikä hedelmä/marja sopii minkäkin kanssa.

Minusta olisi aamuisin niin ihana tehdä pikaisesti smoothie, laittaa se mukaan johonkin kuppiin ja juoda bussissa matkalla töihin. Se helpottaisi aamujani paljon; ei tarvitsisi nousta niin kamalan aikaisin, kun aamutoimien lisäksi voisi napata vaan smoothien matkaan ja kävellä bussipysäkille.. Mutta kun... Asumme kerrostalossa... Ja jotenkin musta tuntuisi todella pahalta, poikaystäväni sekä seinänaapureiden kannalta, jos alkaisin aamuisin 4-5 välillä sekoittamaan melko kovaäänisella blenderillä terveysjuomiani.. Tuntuisi inhottavalta, että herättäisin muita siihen mekastukseen. Itse ainakin saattaisin hieman kimpaantua, jos joku mekastaisi aamu neljältä herättäen minut kauneusuniltani. Onko siis hölmöä ajatella näin, vai voisinko ihan hyvillä mielin aamulla ajatella itsekkäästi itseäni ja sekoittaa nopeasti aamusmoothie??

Eilen testailin hieman vihreämpää smoothieta. Ja pakko sanoa, että tällä kertaa onnistuin. Ainakin omat makunystyrät pitivät lopputuloksesta. Siitä ei tullut liian makea, eikä toisaalta kirpeäkään! 

Tässä vielä pieni tietoisku, miksi viherkasveja kannattaisi käyttää smoothieissa. Ne ovat hyviä raaka-aineita, sillä ne on todella ravinnerikkaita! Viherkasvit sisältää runsaasti ravinteita, entsyymejä sekä kuituja. Ne taas ylläpitävät energiatasoa ja saavat olon kylläiseksi. Vihreät kasvit parantavat vastustuskykyä ja ovat muutenkin hyväksi ruuansulatuselimistölle. Kannattaa siis kokeilla lempihedelmien kanssa smoothien sekaan esimerkiksi pinaattia, lehtikaalia, vuonankaalia, rucolaa.. Tummimmat viherkasvit ovat ravinnerikkaampia, eli niitä kannattaa suosia! Nyt siis jokainen vain testailemaan vihersmoothieita :P

Vihreän Smoothien ohje

1,5dl Oatlyn kaurajuomaa
1 avokado
puolikkaan sitruunan mehu
kourallinen kookoshiutaleita
vajaa kourallinen manteleita
kourallinen pinaattia
1 vihreä omena (Golden Delicious)
1 tl spirulina jauhetta
1dl soijaproteiinijauhetta(** Spirulina on mikroskooppinen levä. Sisältää runsaasti proteiinia ja erityisesti B-vitamiinia ja beetakaroteenia sekä kivennäisaineita, kuten fosforia, magnesiumia, rautaa, kaliumia ja sinkkiä. Asteekit olivat ensimmäisiä, jotka huomasivat spirulinan voimaannuttavan vaikutuksen. ) Lisätietoa Cocovin spirulinajauheesta ja muista spirulinavalmisteista löytyy heidän nettisivuiltaan. 

Kaikki ainekset vaan blenderiin ja sekoittelee kunnes ainekset on kunnolla muussaantuneet! Kannattaa laittaa nestemäiset ainekset ensimmäisenä, jotta kovat ainesosat sekoittuvat paremmin. Sitten vaan juoma lasiin ja nauttimaan :) 

Smoothiet suositellaan pureskeltavan hitaasti, vaikka ne ovatkin nestemäisiä, sillä näin syljen entsyymit pääsevät tekemään tehtävänsä ja sulattavat smoothien paremmin!


2 kommenttia:

 1. Mä oon myös jo pitkään ollut suuuuuri smoothie fani ja viime kesästä lähtien oon opetellut myös vihersmoothieiden juomista, ne oli aluks ihan hirveitä, mutta nykyään suurta herkkua hahaa! Missä oot muuten töissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, kyl se vaatii vähän totuttelua:D
   Oon tällä hetkellä cittarissa töissä, mutta päätavoite ois päästä opiskelemaan mahd pian ettei jumittuis tonne kaupan hommiin liian pitkäksi aikaa!!

   Poista