keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Mäkivedot + Porrasjuoksu

Tehtiin siis tuossa muutamia päiviä sitten Annin kanssa tehokas mäkivetotreeni! Syke pysyy korkealla ja ihan muutamilla sarjoilla saa hyvän treenin aikaiseksi! Kannattaa aina kuunnella omaa kehoaan ja tehdä sen mukaan toistoja ja sarjoja, MUTTA ei kuitenkaan kannata päästää itseään liian helpolla ;)

Juostiin siis 3x3 vetoja jyrkähköön mäkeen. Sarjojen välissä pidettiin noin 1-2 minuuttia palautusta. Sen jälkeen vielä 2 vetoa niin kovaa kuin jaloista lähti. Oman kunnon mukaan kyseistä treeniä on helppo skaalata! Jos kunto kestää ja haluaa haastavamman treenin, voi tehdä enemmän toistoja ja enemmän sarjoja. Tai päinvastaisessa tilanteessa vähentää toistoja esimerkiksi kahteen ja tehdä sarjoja sen mukaan mitä jaksaa. Siitä on aina hyvä lähteä lisäämään määriä samalla kun kuntokin kasvaa! Treeniä saa myös kevennettyä tai haastavammaksi mäen loivuuden/jyrkkyyden avulla. Ja sitten taas kunnon nousun myötä on helppo siirtyä pikkuhiljaa jyrkempiin nousuihin!

Me tehtiin vielä Annin kanssa mäkivetojen jälkeen hieman porrasjuoksua.. Täällä Jyväskylässä Harjulla on erinomaiset portaat treenaamista varten; pitkät, sopivan jyrkät ja niissä on muutamia pidempiä tasaisia pätkiä (kuvat eri paikasta!). Mentiin siis aina askelma-osuudet todella napakasti ja tasaisilla pätkillä kevyttä hölkkää.. Ei tarvinnut kuin kerran mennä ylös asti ja oltiin jo aivan hapoilla (tietysti edeltävät mäkivedot vaikuttivat myös asiaan, eihän meillä huono kunto ole heh)

Treeniä ennen (ja sen jälkeen) olisi hyvä tehdä jonkinlaiset verryttelyt, ettei ihan kylmillä lihaksillä lähde revittelemään. Perus hölkkää, ehkä muutamia kevyitä kiihdytyksiä, jalan heilautuksia ja nopeat lyhyet jalkojen venyttelyt! Muuten voi sattua inhottavia venähdyksiä/revähdyksiä ja niitähän ei kukaan halua tahallaan itselleen aiheuttaa!

No, ei muuta kuin nautinollisia treenihetkiä jos päätät lähteä tätä kokeilemaan ! Ja tietysti ihanaa keskiviikkoa! xx

With love, Melanie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti