keskiviikko 13. elokuuta 2014

Morning Workout

Sainpahan itseni aamulla aikaisin hereille! Pari koneellista pyykkiä pesty. Tiskit koneeseen. Hieman järjestelty paikkoja kotona. Alkaa täälläkin näyttää vähän siistimmältä. Meillä meinaa mennä kämppä ihan mullin mallin jo parissa päivässä siivouksen jälkeen.. Kun tulee vaihdeltua vaatteita, meinaa suurin osa jäädä aina lattialle tai sohvalle.. Hups! 

No nyt on aamutreeni tehty! Tuli kyllä hyvä fiilis. Taitaa tää päivä startata hieman paremmin kuin eilinen. Vielä kaupassa ajattelin pikaisesti käydä että sais jotain ruokaakin kokattua ennen töihin lähtöä. Ei tää seitsemän päivän työputki ehkä olekaan niin paha kuin aluksi aattelin. No vielä on kolme päivää töitä siitä jäljellä. Ehtii siis muuttua vielä rankaksi. No hyvillä mielin tällä hetkellä vielä oon. 

Aamutreenini tein ihan vain kotona, kun ei oikein innostanut lähteä ulos. Ja kun laitoin pyykit ja tiskitkin pesemään niin en viitsinyt lähteä ulos asunnosta. Oon vähän panikoitunut noiden pesukoneiden suhteen. Pelottaa, että jos jätän ne päälle ja lähden ulos niin kotiin palattuani täällä odottaa vedessä kelluva asunto. Heh. Ehkä niin ei tapahtuisi, mutta ihan vain varmuuden vuoksi.

Tässä siis aamutreenini jos joku haluaa joskus kokeilla samaa! 

Alkulämmittelyksi tein vähän X-hyppyjä ja käsien pyörittelyä sekä jalkojen heilutteluja. Seuraavaksi liikkeet jotka tein:

1. X Hyppy
     Seisotaan hieman hartioita leveämmässä haara-asennossa. Kädet rintojen edessä nyrkit vastakkain. Hypätään ilmaan kyykystä muodostaen X käsistä ja jaloista hypyn aikana. Laskeudutaan pehmeästi ja toistetaan samaa 20 kertaa. Muutama min palauttelua ja sama uudestaan.


2. Yhdenjalan Isku
Seisotaan jalat askelkyykky-asennossa, oikea jalka takana, kädet pään yläpuolella joissa itselle sopiva paino. Tuodaan oikea polvi ylös eteen ja samalla kädet viedään ristiin polven toiselle puolelle.
Toistetaan molemmille puolille kaksi 25 toiston nopeata sarjaa.


3. Hauiskääntö & Rutistus
Istutaan penkin reunalla jalat 90° kulmassa, kädet painojen kanssa sivuilla lantion korkeudella, kämmenet ylöspäin osoittaen. Nojataan hieman taaksepäin, kunnes ollaan noin 45° kulmassa. Tehdään hauiskääntö samalla jalkoja ylös nostaen. Jalat ja kädet takaisin alas. Toistetaan yksi 20 ja yksi 16 toiston sarja.

4. Rintakauha
Seisotaan oikea jalka edessä, vasen takana hieman koukistettuina. Kädet painojen kanssa pikkusen lantiota korkeammalla hieman koukistettuina sivuillasi.  Kämmenet eteenpäin osoittaen. Painot tuodaan eteen kauhamaisesti, kunnes muodostavat V:n leuan kohdalle. Palautetaan kädet alas, keskivartalo pidettävä tiukkana. Toistetaan liike jalat toisin päin. Suoritetaan kaksi 20 toiston sarjaa.


5. Lankutus
Mennään lankku-asentoon ja noustaan siitä punnerrus-asentoon yksi käsi kerrallaan. Laskeudutaan takaisin alas. Vaihdetaan ylös nousu kättä. Toistetaan kaksi 20 toiston sarjaa.


6. Isku ja Askelkyykky
Seisotaan jalat porrastettuina, hieman koukussa. Kädet rinnan korkeudella, käsipainot käsissä niin että kämmenet ovat vastakkain. Mennään alas askelkyykkyyn oikea jalka edessä ja samanaikaisesti lyödään vasemmalla kädellä eteenpäin. Noustaan askelkyykystä ja palautetaan paino takaisin rinnalle. Toistetaan sama, vasen jalka edessä, oikealla kädellä lyöden. Suoritetaan kaksi 20 toiston sarjaa.


Jos kotoa ei löydy käsipainoja, kannattaa improvisoida! Itse olen useasti käyttänyt 1,5 litran vesipulloja painoina. Toimii varsinkin jos haluaa hieman kevyemmän treenin. 
Kommentoikaa ihmeessä mielipiteitä treenistä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti